Gratis SEO scan: vrijblijvend je website laten analyseren

Bij SEO Voordeel, onderdeel van Netfort, kun je een gratis SEO scan aanvragen. We vertellen je wat de mogelijkheden en knelpunten zijn. Aan de hand van de SEO scan maken een inschatting van hoe hoog je website kan scoren in Google Zoeken. Daarbij krijg je ook tips waar je zelf mee aan de slag kunt gaan.

Bij een SEO scan of seo-check wordt duidelijk of je website hoger kan scoren in jouw niche op de door jou gewenste zoekwoorden. Maar wat je precies moet doen om dit daadwerkelijk te realiseren is niet altijd uit te leggen als je geen kaas hebt gegeten van zoekmachine optimalisatie. SEO een kwestie van testen, anticiperen en finetunen. Een eenmalige scan waarbij we je website beknopt onderzoeken op de belangrijkste hoofdpunten is daarbij een prima startpunt.


SEO analyse

Geen geautomatiseerde SEO scan tool, maar een check door een echte expert.

Optimalisatie tips

Krijg per email de belangrijkste bevindingen en tips, en stel gerust vragen.

Gegevensbescherming

Je gegevens worden alleen gebruikt voor de SEO-scan, en niet opgeslagen!


Technische fouten ontdekken met een gratis SEO audit

Er zijn een aantal technische fouten die de prestaties van je site in zoekresultaten kunnen schaden, waaronder een te traag ladende website, gebroken links, onjuiste alt-tags op afbeeldingen, slechte meta-titles en meer. Door deze problemen op te lossen kom je al een stapje dichter bij het bereiken van een hogere positie in Google. Tijdens de SEO audit van SEO Voordeel ondergaat je site (of webshop) een volledige SEO-scan waarbij deze problemen aan het licht komen.

SEO checker tools

Wij zijn van mening dat we de beste en meest uitgebreide gratis SEO scan voor je kunnen uitvoeren, zonder enige verplichting. Wil je echter zelf aan de slag dan zijn er een aantal gratis (beperkte) SEO scan tools en een aantal betaalde tools. Bedenk wel dat de interpretatie van de uitkomsten zonder, of met weinig SEO-kennis tot teleurstellingen kan leiden.

Gratis analyser tools

Betaalde tools

De gratis SEO tools zijn veelal een lokkertje. Je kunt er veel informatie uit halen maar wil je meer weten dan kom je niet onder de betaalde SEO tools uit. Of het lijkt gratis, maar je bent (alvast) verplicht om al je gegevens in te vullen voor tenminste de “nieuwsbrief”. Na de zogenaamde gratis SEO scan ben je nog niet veel wijzer en nodigen ze je uit voor de betaalde versie.

Zoekwoorden vinden die verkeer genereren

Voordat je meer verkeer naar je website kunt trekken, moet je eerst kijken welke zoekwoorden je de juiste bezoekers op zullen leveren. Een van de beste manieren om dat te doen is met een SEO-scan. Hierbij analyseren we welke zoekwoorden en woordgroepen mensen naar je site trekken en we laten zien hoeveel verkeer dit zou kunnen genereren.

SEO-testen met rich content en design

Content en design gaat over manieren waarop je de inhoud of content presenteert. SEO werkt vaak het beste als je de inhoud verrijkt met bijvoorbeeld afbeeldingen, video’s, lijsten, tabellen en uiteraard geschreven tekst.

Kijk ook bij hoog rankende concurrenten. De top 3 is hierbij leidend. Gebruiken ze allemaal een tabel, voeg er dan een toe! Gebruik jij een tekst met daarin 200 unieke onderwerp-gerelateerd zoekwoorden en de concurrent 250? Voeg extra proof-woorden en synoniemen toe! Het is een kwestie vallen en opstaan, maar door te testen met diverse soorten en aantallen content kom je er achter wat werkt en wat niet werkt, en vooral waarom. Beperk jezelf niet tot één type inhoud.

De SEO-scan en bestaande of oude content

Voordat je tijd (en geld) gaat besteden aan het maken van nieuwe content, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huidige pagina’s zijn geoptimaliseerd. Kijk bijvoorbeeld eens naar het gebruik van bestandsnamen, afbeeldingen alt-tags, meta titles, kopteksten, je sitemap en het aantal en soort woorden die je nu gebruikt.

Is dit niet jouw expertise of wil je de SEO sowieso liever uitbesteden dan kunnen wij een kijkje nemen. Tijdens een SEO scan wordt snel duidelijk waar het knelt als het gaat om de vindbaarheid van je website.

Vragen over de SEO scan?

Moet jouw website hoger in Google maar weet je niet waar je moet beginnen?

Check belangrijke metatags en stel ze correct in

De eerste stap om een ​​website hoger in Google te laten scoren, is ervoor zorgen dat je de belangrijke metatags en trefwoorden correct invoert. Een SEO-scan analyseert deze factoren en bepaalt of je essentiële informatie mist of onjuiste termen gebruikt.

Bij SEO Voordeel voor hulp bij bijvoorbeeld je HTML sitemap, XML-sitemap, user-agentgegevens, snelheid, linkstructuur, json-LD schema’s en andere technische vereisten voor het maken van een gebruiks- en SEO-vriendelijke en daarmee hoog gepositioneerde website.

WEB2.0 analyse: blogs en sociale media

Zoekmachines zoals Google letten op welke sites naar de jouwe linken. Het gaat niet alleen om het aantal pagina’s dat naar je site linkt; het gaat er ook om welke sites naar je linken. Als een professionele, gerespecteerde website naar jouw site linkt, is dat een groot pluspunt.

Ook kijken zoekmachines naar social media-statistieken bij het rangschikken van websites. Welke social media kanalen zet je in, en heb je veel volgers en likes dan is dit een voordeel als je hoog wil ranken in Google!

Backlink checker

Als je jouw website serieus wilt laten scoren in de zoekresultaten van Google dan moet je het voor de Google-crawlers zo gemakkelijk mogelijk maken om deze te vinden en te indexeren. Dit betekent dat je zorgt voor veel goede backlinks, een doordachte, logische sitestructuur en een sitemap.

SEO Voordeel kan je vertellen welke en hoeveel links naar jouw website verwijzen. Heb je te weinig (goede) links, dan kun je bij ons de linkbuilding onderbrengen. Wij zorgen voor de juiste links vanaf gerespecteerde nette websites. Goede inlinks zorgen voor een zogenaamd hefboomeffect op goede content!

Indexeren en crawlen: sitemaps en menustructuur

Een solide navigatie en sitestructuur zorgt ervoor dat Google én je bezoekers al je pagina’s kunnen vinden. Een sitemap en het (hoofd)menu helpt bij het logisch ordenen van pagina’s en categorieën. Daarnaast zorg je voor een correct gecodeerde website, zodat Google-crawlers ze gemakkelijk kunnen indexeren en toegang hebben tot elke pagina van je website.

Maar pas op dat je geen fouten maakt. Heb je bijvoorbeeld meerdere URL’s met vergelijkbare inhoud of noindex-tags, dan veroorzaakt dit serieuze SEO problemen.

Wat klanten over onze SEO scan zeggen.

Onze klanten vertellen je graag over de samenwerking met SEO Voordeel!

Sinds mijn samenwerking met SEO Voordeel is het bezoekersaantal flink gestegen.

Leonie over SEO Voordeel

Leonie

Copywriter Mamaschrijft

No-nonsense en maximaal resultaat. Dat is mijn ervaring met ze en ze maken het altijd waar.

Rutger over SEO-voordeel.nl

Rutger

Trainer en copywriter seo-zwolle.nl

Laat deze jongens hun werk doen en je krijgt de hoogst mogelijke posities van al je zoekwoorden.

Walter

Eigenaar Goudsekaasshop.nl

Goed advies over SEO, SEA en webdesign, en mooie resultaten behaald.

Jeffrey

Eigenaar bronzenbeeldenwinkel.nl

Ze hebben me weer goed geholpen met mijn producten op AMAZON Duitsland te zetten.

Gerard

Eigenaar kuehlmoebel247.de

Alleskunners het gebied van SEO-webdesign zoals WordPress, Joomla en Magento.

Arno

Hoofd vormgever Brainpink

Je website gratis scannen op de laadsnelheid

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je site snel laadt zodat bezoekers niet hoeven te wachten totdat ze je pagina zien, of de volledige inhoud ervan. Hierdoor kunnen ze weer weg zijn – door bijvoorbeeld op de backbutton te klikken in de browser – voordat je website volledig geladen is. Voor Google is dit een signaal (hoge bounce rate) dat de website of een specifieke pagina van lage kwaliteit is. Het gevolg is een lagere ranking van je zoekwoorden in de zoekresultaten.

Er zijn talloze tools om je te helpen testen hoe snel je website laadt, bijvoorbeeld Pingdom of Google’s eigen PageSpeed Insights. Maar ook betaalde SEO-tools zoals die van Screaming Frog SEO spider, Neil Patel SEO scan en Ahref’s SEO analyzer zijn zeer bruikbaar!

Boost je autoriteit

Google kijkt naar verschillende factoren om te bepalen hoe hoog je website in de zoekresultaten moet verschijnen, waaronder de domein-autoriteit (DA) en pagina-autoriteit (PA). DA en PA kun je testen in MOZ (of vraag het ons even) en geven de relevantie van je website aan voor een bepaald onderwerp. Een hogere DA of PA geeft aan dat je waarschijnlijk meer over dat onderwerp weet dan een site met een lagere DA of PA.

Enkele manieren om je DA en PA te verhogen met zoekmachine optimalisatie zijn;

  • Link uit naar gezaghebbende sites zoals WikiPedia
  • Zorg voor goede links (inlinks) naar je website
  • Verrijk de inhoud van je pagina’s met afbeeldingen, tabellen etc.
  • Zorg voor een goede interne linkstructuur
  • Link relevantie webpagina’s aan elkaar

SEO scan nodig?

SEO is een vak waar veel tijd in omgaat en een scan of consult bij ons is in de meeste gevallen gratis. Vooral het onderzoeken en ontleden van websites, waaronder die van onderwerp-gerelateerde en goed rankende concurrenten, en het bijhouden van de nieuwste SEO inzichten vergt veel tijd. Je kunt zelf aan de slag gaan, maar in de meeste gevallen leidt het niet tot de gewenste resultaten.

Jouw website

Om welke website gaat het?

Zoekwoorden

Met welke zoekwoorden wil jij topposities in Google? Geef er voor deze pre-scan maximaal 5 door.

Jouw gegevens

Vul hier jouw gegevens in en we informeren je over de mogelijkheden voor SEO per e-mail.

Vragen

Vragen en opmerkingen

  • Website
  • Zoekwoorden
  • Gegevens
  • Vragen?

Website

Zoekwoorden

Gegevens

Vragen of opmerkingen

Vraag de SEO scan gratis en vrijblijvend aan en krijg binnen een dagdeel antwoord! SEO uitbesteden aan een professioneel bedrijf? SEO-Voordeel.nl werkt nagenoeg altijd op no cure no pay basis. Besteed je de SEO aan ons uit dan kun je er zeker van zijn dat we alle kennis inzetten om je website zo hoog mogelijk te laten ranken in Google!

SEO scan of check van Netfort M&I

SEO is een lange termijn strategie, ofwel;

Bomen die langzaam groeien dragen de beste vruchten.

– Molière