SEO check nodig?

Wil je weten hoe jouw site ervoor staat als het gaat om SEO? Vinden zoekmachines zoals Google je site interessant en de moeite waard om überhaupt te indexeren, en is hij technisch in orde? Met een SEO check of SEO-scan kom je er snel achter.

Je hebt een mooie website laten maken en hij staat live. Of je hebt een site in opbouw en je wil weten of de webdesigner rekening houdt met SEO. Of erger, je site staat al enkele maanden live maar niemand weet hem te vinden in Google. In al deze gevallen is het sterk aan te raden om een SEO site-check of audit te laten uitvoeren.

SEO Check

Je website of webshop laten controleren op belangrijke punten?

Website SEO check op een groot aantal SEO punten

Een website die er leuk of professioneel uitziet is niet per definitie SEO geoptimaliseerd. Gebruik jij voldoende unieke woorden en zoekwoorden? Is je meta-title goed ingevuld? Is de site-structuur in orde en maak je bijvoorbeeld gebruikt van de juiste (json-LD) schema’s?

Zomaar een aantal zaken die snel duidelijk worden bij een uitgebreide SEO-check! De bevindingen van deze check krijg gratis in je mailbox. Besteed je de SEO volledig aan ons uit dan krijg je wekelijks een compleet SEO rapport. Naast de SEO check zie je hierin o.a. ook je backlinks, aantal bezoekers en het belangrijkste de zoekwoorden posities.

Wat is een SEO check?

Een SEO check is een beoordeling van de kwaliteit van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website. Dit voeren we uit door middel van het analyseren van verschillende factoren die van invloed zijn op de ranking van een website in de zoekresultaten van een zoekmachine, zoals Google.

Tijdens een SEO check kijken we naar elementen zoals de structuur van de website, de gebruikte zoekwoorden, de kwaliteit van de content, de technische aspecten van de website en de autoriteit van de website. Op basis hiervan kan worden bepaald wat verbeterd kan worden aan de website om de positie in de zoekresultaten te verbeteren.

Voor welke soort websites is dit bedoeld?

Een SEO check kan voor elke type website nuttig zijn, omdat het ervoor kan zorgen dat de website beter gevonden wordt door zoekmachines. Dit is vooral belangrijk voor websites die afhankelijk zijn van verkeer vanuit zoekmachines, zoals webshops, nieuwswebsites en bedrijfswebsites. Door een goede SEO-strategie te hebben, kan een website beter gevonden worden door mensen die naar relevante zoekwoorden zoeken, wat zal leiden tot meer bezoekers en meer conversies. Het is daarom aan te raden om voor elke website een SEO check uit te laten voeren, om ervoor te zorgen dat de website zo goed mogelijk gevonden wordt in Google.